Neden Yazılım Mühendisliği Okumalıyım?

– Yazılım üretmek, belirli bir mühendislik disiplini olsa da aslen bir sanat icra etmektir. Örneğin, resim yapmaktan farkı yoktur. Saatlerce konsantre olabilir, sonunda süper bir eser çıkartabilirsin.
– Kağıt ile yapılan her işin mutlaka yazılım otomasyonu bir gün yapılacaktır. Dolayısı ile sayısal sınırları kolay belirlenemeyecek düzeyde sisteme ve yazılım otomasyonuna ihtiyaç olduğunu unutma.
– Yazılım mühendisliğinde işini iyi yaparsan (her meslekte bu var aslında) seni kimse tutamaz, iş bulma sıkıntın asla olmaz.
– Yazılım mühendisliği, okurken proje yapma şansı olan yani icraat için mezuniyeti beklemeyeceğin, aksine sürekli proje üreterek moralini yükseltebileceğin bir meslektir.
– Yazılım üretmek, bir aşk işidir, sevgi işidir, yüreğini ve aklını koyarak bu işi yaparsın, bu seviyede tüm benliğini ortaya koyabileceğin meslek sayısı çok azdır.
– İyi bir girişimciysen ve iyi bir projen varsa herkesten önce zengin olabilirsin. 4. sınıfta iyi bir mobil oyunu yazmak için ihtiyacın olan şeyler, beynin ve bilgisayarın.
– Ülkemizde son 5 yılda bakanlık anlamında, tarımdan sonra en çok destek alan teknoloji ve AR-GE alanlarında yazılım üretme şansına sahip olabileceğin bir meslektir.
– Şu anda ülkemizde minimum 20,000 yazılım mühendisine ihtiyaç var.
– Yazılım mühendisliği okuduğunda, sadece yazılımcı olmak zorunda değilsin. Örneğin: Test uzmanı, Analist Yazılım uzmanı, İş analisti, Yazılım mimarı, Proje danışmanı, Proje yöneticisi, Teknik Satış Mühendisi, AR-GE mühendisi, Mobil Uzmanı, Entegrasyon Uzmanı, Veritabanı Uzmanı, Sistem ve Ağ yöneticisi, Güvenlik uzmanı vs. olabilirsin.

Deniz Kılınç

(Visited 52 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Ömer Akçay 1 Ocak 2016 at 08:21

    Saygılarımla, Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Ömer L. AKÇAY Cici Catering & Cici Meze Tel : 232 2481028 (pbx) Faks: 232 2858034 Web : http://www.cicicatering.com.tr e-mail : omer@cicicatering.com.tr info@cicicatering.com.tr Adres: 3/2 Sok. No:4-6 Üçkuyular-İZMİR

    26 Ara 2015 tarihinde 16:53 saatinde, Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ Blog Sitesi şunları yazdı:

    > >

    Reply

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir